Het grootste probleem voor mensen die een burn-out hebben is het te erkennen. Je omgeving heeft allang gezien en gemerkt dat het niet goed gaat met je en hebben dat ook aangegeven. Jij bent degene die het niet geloofd want…..het kan iedereen overkomen maar jou niet!

In de aankomende artikelen gaan we inzicht geven in de symptomen waaraan je kan herkennen of je een burn-out hebt. Om het iets eenvoudiger te maken kan je de symptomen in drie delen uit een laten vallen:

  • De gedragssymptomen. Dat zijn de symptomen die opgemerkt worden door je omgeving.
  • De lichamelijke symptomen. Dit zijn symptomen die je al vaker hebt gehad maar niet linkt aan een Burn-out. Hoofdpijn, spierpijn in je onderrug, pijn in je armen en je nek. Kan overal mee te maken hebben, toch?
  • De psychische symptomen. Je geheugen werkt niet zo goed meer. Je moet al je afspraken op gaan schrijven anders vergeet je ze. Slaapproblemen, concentratieproblemen, je zelfbeeld veranderd waardoor je niet meer zo zelfverzekerd bent. En je tenen lijken steeds langer te worden waardoor je erg snel geïrriteerd bent.

Als je bij deze opsomming al herkenning krijgt en denkt een burn-out te hebben, doe dan de test

 Ken jij mensen die ook een burn-out hebben of er tegen aan zitten maar het zelf niet zien? Stuur dan gerust dit artrikel door.

Heb jij ook een burn-out? Laat ons je ervaring weten. Iedere maand maak je kans op een GRATIS burn-out behandeling of een coachingssessie van 30 minuten. Deze verloten wij onder iedereen die een comment achterlaat.


Leave a Reply

Your email address will not be published.