Als partner of vriend(in) ervaar je al veel eerder bij de ander dat een burn-out een feit is of hij/zij alle symptomen heeft.

– Je vriend(in) of echtgeno(o)t(e) bezit de volgende sterke eigenschappen:
– veel loyaliteit
– veel verantwoordelijkheidsgevoel
– perfectionistisch
– geen ‘Nee’ kunnen zeggen
– loopt de gaten dicht die anderen laten vallen.

Deze eigenschappen veroorzaken ook dat wat je ook probeert of zegt niet aan komt. Het kan immers niet zo zijn dat hij of zij faalt? Dat hij of zij het niet redt? Het ligt overal aan maar niet aan hen!
Het is zo menselijk om te proberen te helpen en steeds beter je best te doen om de sfeer maar goed te houden. Je gaat op je tenen lopen, conflicten vermijden en zelf de gaten dicht lopen die zij laten vallen. De relatie komt onder druk te staan. De kinderen binnen een gezin merken dat pappa of mamma veranderd. Kinderen kunnen hierdoor ook ander gedrag gaan vertonen. Pas op voor jezelf en voor het welzijn van je kinderen! Een Burn-out heb je nooit alleen maar met je hele omgeving.  Ook als partner of vriend(in) kan je bij ons terecht voor goed advies of ondersteuning. Lees meer….

Je bent van harte welkom en kan je aanmelden voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek.


Leave a Reply

Your email address will not be published.