Werkgevers laten zich dikwijls verleiden om te bezuinigen op de werkplekken. Immers, een goed ingerichte werkplek kost veel geld. ICT aansluitingen, PC + randapparatuur, goede verstelbare bureaus en stoelen. Een aantal jaren geleden is er een nieuwe trend ontstaan:’Het nieuwe werken’. Hierbij wordt van het principe uitgegaan dat er voor 70% van het personeel een werkplek georganiseerd moet worden. Een besparing van 30%. Gelijk daaraan gekoppeld dan ook maar er voor zorgen dat niemand meer een vaste werkplek kan organiseren door ‘kantoortuinen’ in te richten. Flexwerken werd een begrip. Er is een type mens dat hier slecht tegen kan. Namelijk…je beste werknemer. Dat is die persoon die je altijd trouw blijft door zijn enorme loyaliteit, zijn hoge mate van verantwoordelijkheid en perfectionisme. De man/vrouw die nooit ‘nee’ zegt en altijd zijn/haar verantwoordelijkheid neemt als ze zien dat er ergens iets niet goed gaat. Ze lopen automatisch die gaten dicht. Deze mensen krijgen geen rust in een kantoortuin. Werken zich over de kop en niemand die ze tegen houdt. Want het is wel lekker makkelijk zo’n persoon om je heen.
Deze mensen tref je niet aan op een stilte plek, die trekt zich niet terug. Werkgevers, leidinggevenden of managers…kijk goed om je heen. Neem je verantwoordelijkheid en bescherm dit type mens! Stress en burn-out in de kantoortuin ligt op de loer!

Als je jezelf hierin herkent: Meld je aan en kom voor een gratis kennismakingsgesprek.


Leave a Reply

Your email address will not be published.