Ben je al een poosje prikkelbaar en hebt je overal pijn?
Dan slaat de burn-out toe. Jacqueline Verbrugge vertelt hoe FFM haar uit de put hielp.
“Onlangs heb ik op een nare manier mijn baan verloren. Ik had overal pijn en kwam voor een triggerpoint-behandeling. Na afloop vroeg Nathalie of het wel goed ging met mij. Toen begonnen de tranen te stromen.” Wat bleek? Jacqueline stond al jaren iedere ochtend op met nek-, rug- en schouderklachten. Ze had een kort lontje. “Ik beet meteen iedereen z’n kop eraf!”
Jacqueline bleek een burn-out te hebben.

In balans
FFM staat voor: Fit door Fysiek en Mentaal in orde zijn. Tijdens het programma van twaalf  weken voer je gesprekken met burn-outcoach Tom van Asperen. Nathalie Koster masseert de triggers die de lichamelijke pijn veroorzaken. Beiden leggen de vinger op de zere plek. Als resultaat leer je weer naar de signalen te luisteren die je lichaam afgeeft. Jacqueline: “De eerste keer op de massagetafel bij Nathalie was geen pretje. Alles zat vast, en dat los je niet op met een aai. Vooral de eerste gesprekken met Tom waren confronterend. Gaandeweg verdween de pijn en kreeg ik weer ruimte in mijn hoofd.”

Resultaat
Na twee maanden voelt Jacqueline zich beter dan ooit. “Ik kan nu loslaten en ben me bewust van wat ik wel en niet kan. Ik besef wel dat ik aan mezelf moet blijven werken en naar mijn lichaam moet blijven luisteren.”

Heb jij onlangs ook een slechte ervaring gehad? Laat het dan ons weten en laat een comment achter. Alle comments lezen wij zelf en beantwoorden we ook zelf.

Ken jij mensen die ook dit artikel willen lezen of een burn-out hebben stuur dit artikel dan gerust door.


Leave a Reply

Your email address will not be published.