Burn-out symptomen

Burn-out symptomen kunnen behoorlijk uiteen lopen. De klachten kunnen zowel mentaal als fysiek voor behoorlijk wat problemen zorgen. Om deze effectief te laten behandelen ben je bij FFM-Methode aan het juiste adres. Daarbij kijken we niet alleen naar de burn-out symptomen zelf, maar ook naar jou als persoon. Alleen op deze manier kan er een snel én volledig herstel plaatsvinden. Als echte ervaringsdeskundigen staan we graag voor je klaar.

Een burn-out is een vervelende situatie die negatieve gevolgen heeft. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je directe omgeving. Daarnaast beperken de klachten van een burn-out zich niet alleen tot het mentale gedeelte van ons lijf. Een burn-out heeft tevens een negatieve uitwerking op ons lichaam. Een burn-out wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door langdurige stress en spanningen. Hierbij kun je denken aan een te hoge werkdruk, waardoor jouw boog steeds gespannen moet staan. 

Maar, ook problemen in de relationele sfeer kunnen een oorzaak zijn. Burn-out symptomen lopen uiteen van depressieve gevoelens tot aan onverklaarbare hoofdpijnen. Je voelt je futloos, hebt geen energie en je nachtrust laat te wensen over. Ook haal je weinig tot geen voldoening meer uit de dingen die je eerder met zoveel passie deed. Deze langdurige spanningen kunnen ook spierklachten veroorzaken in bijvoorbeeld schouders, rug en nek.

Fysieke en mentale burn-out symptomen

Onder een volwaardige begeleiding van een lifecoach in Rotterdam kunnen deze vervelende lichamelijke en geestelijke klachten worden aangepakt. Met de coaching van FFM-Methode kan ook jij burn-out klachten het hoofd bieden. De geestelijke klachten die gepaard gaan met een burn-out, kunnen het lichamelijke herstel blokkeren. Hierbij kun je denken aan vastgezette spanningen of stress die door het lichaam worden opgeslagen. 

Juist daarom is het van groot belang dat burn-out symptomen breed worden behandeld. Zo kan je hinder ondervinden van nek- en schouderklachten, hoofdpijnen of een gebrek aan energie. Je lichaam is zowel mentaal als fysiek uit balans. Tijdens onze begeleiding zoeken we dan ook naar oplossingen en kijken we welke triggers jouw burn-out veroorzaken. De combinatie van deze hoofd en lijf therapie zorgt voor een evenwichtige behandeling waarbij jouw lichaam zowel mentaal als fysiek kan herstellen. 

Je ervaart meer balans waardoor je anders leert kijken en omgaan met de spanningspunten in je leven. Bij FFM-Methode werken we altijd volgens een maatwerk behandelplan waarbij de wederzijdse klik en het onderlinge vertrouwen van groot belang is. Als je hinder ondervindt van een lichamelijke burn-out staan we graag voor je klaar.