Coddiwomple

 

1.Doelbewust reizen naar een onbekende bestemming
2.Om volledig open te staan ​​voor onbeperkte mogelijkheden
3.Om te ontwikkelen zonder vooropgezet doel

Let's Coddiwomple!

In de Engelse taal zijn vaak woorden te vinden die een hele beleving dekken. Zo’n woord is ook ‘Coddiwomple’. Dat is dan ook de reden dat wij deze term geadopteerd hebben voor het persoonlijk ontwikkeltraject dat we hebben vormgegeven.

Wij zijn gevormd door onze ouders, het gezin, de school, de vriendengroepen en de persoonlijke ervaringen. Maar een grote gemene deler hierin zijn toch wel de normen en waarden die we hebben meegekregen en waarnaar we leven. De waarden en normen zijn allemaal zekerheden en verplichtingen die buiten onszelf liggen. We moeten namelijk altijd klaar staan voor anderen, loyaal zijn, verantwoordelijk zijn, altijd ons best doen zodat we een hoogwaardige medewerker worden, zorgen dat het werk op tijd af is, zorgen dat de kinderen ons evenbeeld worden en goed in de maatschappij functioneren en zeker zorgen dat we werk hebben zodat we toekomstige zekerheden opbouwen voor ons gezin.
Dan ben je een model burger en wordt je gewaardeerd.
Dit alles heeft niets te maken met wie je bent. Dat is eigenlijk nooit gevraagd! In deze snel veranderende maatschappij staan een aantal van deze traditionele normen en waarden onder grote druk. Dus als het niet mee zit in het leven en de waardering valt weg omdat je even niet in het plaatje past van modelburger dan probeer je extra goed je best te doen. Totdat je lichaam dusdanig uitgeput is dat je een burn-out krijgt.

De drie betekenissen van Coddiwomple kunnen allemaal van toepassing zijn voor jou! Als je burn-out onder controle is dan ben je er nog niet. Je zal moeten voorkomen dat je er nog een krijgt of nog een derde…..dus zijn er aanpassingen nodig in je normen en waarden. Daar word je niet minder waard van, maar je zorgt ervoor dat de zekerheden in jezelf verankerd worden en dat je niet meer van waardering van anderen afhankelijk bent.

Daarom is je persoonlijke ontwikkeling een reis naar het onbekende en moet je open staan voor nieuwe ideeën en doelen. Wij begeleiden je op deze reis en neem zoveel als mogelijk je dierbaren in de veranderingen mee.

De burn-out is jouw ‘reis’ om doelgericht naar een onbekende bestemming van je hart te reizen. Je hebt een levensverhaal te vertellen. Hierdoor kun jij je burn-out vaarwel zeggen en nooit meer in dezelfde valkuilen stappen, een leefstijlvriendelijk bedrijf opbouwen, je droomklanten aantrekken en maand na maand een contante stroom van inkomsten verdienen. Je hebt levenslessen om te delen en je hebt ook een boodschap voor de maatschappij. Hoe dit werkt?