fade-leftfade-right Wat is de FFM-Methode

Nathalie Koster en Tom van Asperen zijn beiden ervaringsdeskundige op hun vakgebied.

Nathalie heeft een whiplash gehad. Zij heeft uiteindelijk buiten de erkende medische oplossingen de Triggerpoint therapie gevonden die voor haar de oplossing betekende. Tom heeft een burn-out gehad. Hij heeft de daarbij, zonder voldoende resultaat, erkende therapie├źn gehad. Dat bleek vooral voor het lijf onvoldoende te zijn en kwam vervolgens met Nathalie in contact. De samenhang tussen de behandeling van lichaam en geest om te komen tot een evenwichtige behandeling van de effecten van een burn-out was geboren.

Beiden zijn er van overtuigd dat niet de burn-out voorop dient te staan maar de persoon en zijn lichaam. Men wordt dan ook pas Fit als er tegelijkertijd aan het Fysiek en het Mentale gedeelte van de persoon gewerkt wordt. Sterke karaktertrekken kunnen de spanningen doen opslaan in het lichaam. De lichamelijke spanningen blokkeren het mentale herstel. Deze impasse kan alleen doorbroken worden door aan beiden te werken.

Mensen met een burn-out worden in de regel via de bedrijfsarts doorgezonden naar een GGZ gerelateerde behandelaar. De werkgever wil namelijk zijn medewerker zo snel als mogelijk weer aan het werk hebben. Hierbij wordt het lichamelijk aspect genegeerd. De burn-out herstelt niet of zeer langzaam met grote lichamelijke gevolgen.

Mensen die via een huisarts horen dat zij een burn-out hebben krijgen een heel pallet aan behandeltrajecten voorgeschoteld. Ook deze blijven vaak met restgevolgen zitten en herstellen nagenoeg nooit helemaal.

Wij zijn van mening dat de FFM-methode hierbij uitweg biedt.